Pączkownia to marka, oparta na rodzinnej tradycji i własnej, sprawdzonej recepturze przygotowywania pączków.
- Receptura w naszej rodzinie jest już od 1937 roku – mówią właściciele Pączkowni i dodają - sama nazwa nawiązuje do przepysznych pączków przygotowywanych przez naszą babcię i tego smaku przywołującego wspomnienia z dzieciństwa. Wtedy w całym domu unosił się niepowtarzalny zapach, a za gotowymi pączkami, w kolejce ustawiała się rodzina i sąsiedzi.
Receptura pączków, które sprzedajemy w naszej rodzinie jest już od 1937 roku
- Wiemy, jak ważne jest przywiązanie do tradycji, dlatego wielką wagę przykładamy do tego, aby nasze pączki były wyjątkowe – zaznaczają właściciele i dodają - właśnie dlatego dużą uwagę przykładamy do ręcznego sposobu wykonania i sposobu ich podania. Nasze pączki przygotowane są z najwyższej jakości składników.
Marka od kilku lat prężnie działa w Polsce i zagranicą, a na mapie Wielkopolski, skąd się wywodzi, osiągnęła spektakularny sukces. Mieszkańcy Jarocina, Śremu, Wągrowca, Oborniki i Książa Wielkopolskiego zakochali się w ciepłych, domowych pączkach. Świadczą o tym długie kolejki i wierni Klienci.
W Jarocinie dzięki głosom mieszkańców, którzy docenili „Smak sprzed lat” wyrobów Pączkownia zdobyła pierwsze miejsce w rankingu organizowanym przez portal #wspieramjarocinskie na najlepsze pączki w mieście!
Tajemnica produkcji pączków
Podstawą jest ciasto, a tajemnica tkwi w proporcji składników, które łączą się w jednolitą i zbitą masę. Dalej ciasto dzieli się na tzw. presy, odważone kawałki, które nadziewane są marmoladą. Uformowane pączki trafiają do garownika, gdzie nabierają objętości. Z garownika trafiają do smażenia, następnie lądują w pomadzie, a stamtąd już prosto do sprzedaży na półki Pączkowni i rodzinne stoły.
Jak funkcjonuje Pączkownia?
Wszystko przygotowywane jest na miejscu, od ciasta aż po polewę. Podczas zakupu w okienku Klient może zobaczyć proces wyrabiania, nadziewania, formowania i pieczenia.
- Chcemy, aby nasi klienci mieli pewność, że za chwilę zjedzą prawdziwego, tradycyjnego pączka, smażonego na świeżym smalcu, z bogato wypełnionym nadzieniem - mówią założyciele biznesu.
Bogata oferta Pączkowni zapewnia Klientom szeroki wybór smaków: tradycyjne z marmoladą różaną i owocową, jak i te bardziej nowoczesne z kinder bueno czy solonym karmelem, a wszystkie bogato obsypane cukrem pudrem lub oblane ciepłym lukrem.
Norbi08:59, 17.11.2021
1 0
WOW, no wreszcie coś dla mnie! 08:59, 17.11.2021
Krysia11:44, 18.11.2021
0 1
Było warto czekać! :)
Polecam. 11:44, 18.11.2021