Kultowa restauracja powraca do Zaniemyśla. Nowa lokalizacja, nowy właściciel, ale z nawiązaniem do wieloletniej tradycji. Drugiej takiej restauracji długo trzeba będzie szukać.
W ostatnią sobotę kwietnia przy ulicy Średzkiej 1 w Zaniemyślu swoje podwoje otworzyła „Zaniemyślanka Po Prostu Pysznie”. Lokal jest nawiązaniem do „Zaniemyślanki” sprzed lat, ale charakteryzuje się nowoczesnością. Wprowadzone innowacje spowodowały, że to miejsce wyróżnia się nie tylko na mapie powiatu, ale także województwa czy nawet kraju. Zagrają muzycy z całej Polski, a restauracja jest reklamą gminy Zaniemyśl i powiatu średzkiego. Czego mogą spodziewać się goście restauracji?
Przestronne wnętrza, nietuzinkowe wyposażenie, bardzo duży parking i wykwintna kuchnia z pewnością przyciągną wiele osób. Nigdzie w okolicy nie ma lokalu, w którym można zjeść kolację wśród gwiazd. W „Zaniemyślance Po Postu Pysznie” romantyczny posiłek na dachu, z widokiem na panoramę miejscowości i okolic, będzie czymś oczywistym. Górny taras zostanie otwarty latem. Pojawi się też szklana winda, która przetransportuje gości. W budynku swobodnie będą mogły poruszać się osoby na wózkach inwalidzkich.
Sercem restauracji jest piec do pizzy, ale karta dań powinna zachwycić najwybredniejszych klientów. Żydowski bajgiel, wypiekany na miejscu, jest nawiązaniem do mieszczącej się tu przed laty bożnicy. Są torty, wszelkiego rodzaju ciasta i wykwintne włoskie lody Julio Bertoni podawane prosto z unikatowego fiata 500 VERSACE. W lokalu nie brakuje dobrej muzyki na żywo i imprez tanecznych. A co najważniejsze, „Zaniemyślanka Po Prostu Pysznie” powstała z myślą o zaniemyślanach i mieszkańcach powiatu średzkiego. To oni mają czuć się tutaj jak u siebie. Mają wspominać klimat dawnej „Zaniemyślanki”. Jak zapewnia właściciel, ceny są przystępne. - To jest lokal dla wszystkich, a nie dla wybranych – usłyszeliśmy.
Czy niskie ceny na otwarciu nie są chwytem marketingowym?
- Dysponujemy własną fermą drobiu i masarnią. To powoduje, że unikamy marży pośredników. Jest ekologicznie, zawsze świeżo i niedrogo – mówi inwestor.
Co istotne, jest też różnorodnie.
- Dzieci bywają kapryśne. Mają ochotę na pizzę czy naleśnika, podczas gdy rodzice chętnie zjedliby kotleta bądź szaszłyk. Restaurację wyróżniać będzie tradycyjna kuchnia staropolska, kuchnia polska w nowoczesnej odmianie, ale również dania włoskie i chińskie. Na gości czekać będzie grill z szaszłykami, golonką i prosiakiem, opalany drewnem piec Ferrari do pizzy i makaron własnego wyrobu – twierdzi manager.
- Mamy, gdy odprowadzą dzieci do przedszkola, będą mogły wpaść do nas na śniadanie bądź kawę. Lokal otwieramy o godzinie 8:00. Zapraszamy też na obiady, podwieczorki i kolacje. Urządzimy dla Was wszelkie imprezy okolicznościowe, nawet na 200 gości. Budynek, łącznie z tarasami, jest w stanie ugościć jednorazowo 500 osób. W każdy piątek będziemy organizować zabawę pod nazwą „Wesele bez Młodej Pary”. Jak podczas dawnych zaniemyskich dancingów nie może zabraknąć orkiestry na żywo. Rezerwacji stolików można dokonywać pod numerem telefonu 786 333 101.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz