Po udanym debiucie udka z kaczki, czas na kolejny rarytas na bazie tego pysznego mięsa! Czernina to nowość w menu Bistro na Talerzu!
Czernina, bo o niej mowa, to perełka Szefa Kuchni Bistro na Talerzu! Wypracowanie idealnej receptury wymagało sporo czasu, prób i wielu godzin w kuchni, ale teraz z dumą Bistro na Talerzu prezentuje swój specjał!
W Bistro na Talerzu przywiązuje się ogromną uwagę do jakości produktów i surowców. Starannie dobrane składniki w odpowiednich proporcjach to klucz do idealnego smaku i konsystencji każdej potrawy!
Jak podawana jest czernina w Bistro na Talerzu?
Wywar ze świeżych warzyw i podrobów z kaczki, w połączeniu z makaronem, suszonymi morelami i śliwkami, z nutą czekolady, doprawione karmelizowanymi wiśniami oraz gruszką tworzą pyszną, zawiesistą zupę, która nasyci każdego!
Już teraz możecie skosztować czerniny w Bistro na Talerzu! Ten słodko-kwaśny smak i owocowo-mięsny aromat na pewno Was zachwyci!
Wraz z udkiem z kaczki, pyzami i modrą kapustą tworzy idealny zestaw na niedzielny obiad... i nie tylko!
Czernina to wielkopolskie dziedzictwo i tradycja!
Czernina, w dawnej Polsce nazywana czarną polewką, w 2008 roku została wpisana na listę produktów tradycyjnych województwa wielkopolskiego.
Czernina jest serwowana codziennie w Bistro na Talerzu - restauracjach z tradycyjną kuchnią polską!
• Środa Wlkp., ul. Czerwonego Krzyża 18
• Śrem, ul. Powstańców Wlkp. 19
• Jarocin, ul. NSZZ Solidarności 10
• Ostrów Wlkp., ul. Kaliska 81
• www.bistronatalerzu.pl
My gotujemy, Ty masz czas!
KACZKA: W sobotę i niedzielę w bistro Na Talerzu polecają kaczkę
CZERNINA: Nowość w bistro Na Talerzu! Czernina!
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu glospowiatusredzkiego.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz